New import doesn't show in Folder tab

Post Reply
User avatar
Jesperben
Posts: 72
Joined: 02 Jul 11 8:07
Location: Odense, Denmark

New import doesn't show in Folder tab

Post by Jesperben » 05 Apr 21 17:49

Hi

I have problems with the view in the Folders tab. When I import a new folder, it doesn't show up in the folder tab. Sometimes I can see it right after the import, but next time I open PS, it is gone. The import is OK, I can find all the images in the States tab - (In last import).

The imported folders are on the C-drive.

I have tried several imports, restarted Windows, restarted PS, compacted the catalog, build missing thumbnails and previews.

I can't do Verify Folder and other tools because I can't see the folder in PS.

Windows 10 Home, 64-bit, version 10.01.1904. PhotoSupreme 64 bit, version 6.0.0.3641

First image: I can see the new folder (although at a strange position):
FoldersTab1.jpg
FoldersTab1.jpg (19.84 KiB) Viewed 304 times


Second image: After restart the new folder has gone from the Folders tab:
Attachments
FoldersTab2.jpg
FoldersTab2.jpg (13.2 KiB) Viewed 304 times
Trying to get a lot of old pictures out to the family

Hert
Posts: 6811
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: New import doesn't show in Folder tab

Post by Hert » 06 Apr 21 7:54

I expect that you have set a custom root folder. Can you try to right click on a top node, then untick "Make this the root folder".
This is a user-to-user forum. If you need product support then please send a message

User avatar
Jesperben
Posts: 72
Joined: 02 Jul 11 8:07
Location: Odense, Denmark

Re: New import doesn't show in Folder tab

Post by Jesperben » 06 Apr 21 8:18

Aha, it worked. I should have thought of this!

(Because of space issues I have moved all the user-related settings and folders from C: to E: (also home to the Memoryscan folder), but in my head the official Pictures folder was still on C: Maybe that is why I didn't see the connection.)

Thank you very much, Hert - again.
Trying to get a lot of old pictures out to the family

Post Reply