tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Een forum in het Nederlands (Questions for our Dutch speaking customers)
Post Reply
Alain
Posts: 237
Joined: 28 Nov 06 21:30
Location: Aartselaar,Vlaanderen

tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by Alain » 07 Feb 10 18:10

Beste

Als ik onderstaand bestand in bacth wil converteren krijg ik steeds een "tif" beeld.


mvg

Alain
Attachments
APICT07470_090419.JPG
APICT07470_090419.JPG (62.16 KiB) Viewed 3505 times

DirkS
moderator
Posts: 5234
Joined: 25 May 08 14:28
Location: Essex, UK

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by DirkS » 08 Feb 10 10:54

Alain,
Als ik onderstaand bestand in bacth wil converteren krijg ik steeds een "tif" beeld.
Het bestand dat je aan je post hebt gekoppeld is een 800x800 JPG. De inhoud is TIFF icon dat Photoshop gebruikt.
Was dat de bedoeling?

Gr.
Dirk.
Problems searching the forum? Try Google Site Search by adding 'site:forum.idimager.com' to a standard Google search.

Alain
Posts: 237
Joined: 28 Nov 06 21:30
Location: Aartselaar,Vlaanderen

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by Alain » 08 Feb 10 12:53

DirkS wrote:Alain,
Als ik onderstaand bestand in bacth wil converteren krijg ik steeds een "tif" beeld.
Het bestand dat je aan je post hebt gekoppeld is een 800x800 JPG. De inhoud is TIFF icon dat Photoshop gebruikt.
Was dat de bedoeling?

Gr.
Dirk.
Nee, de beeldinhoud is wel degelijk een foto.

ZW 16 bit tiff met meerdere lagen als ik mij niet vergis.

DirkS
moderator
Posts: 5234
Joined: 25 May 08 14:28
Location: Essex, UK

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by DirkS » 08 Feb 10 13:00

Nee, de beeldinhoud is wel degelijk een foto.
ZW 16 bit tiff met meerdere lagen als ik mij niet vergis.
Volgens mij niet hoor... Onder de foto zie je dat het de extensie JPG heeft.
Heb je zelf geprobeerd het attachment te downloaden?

Gr.
Dirk.
Problems searching the forum? Try Google Site Search by adding 'site:forum.idimager.com' to a standard Google search.

Alain
Posts: 237
Joined: 28 Nov 06 21:30
Location: Aartselaar,Vlaanderen

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by Alain » 08 Feb 10 14:44

DirkS wrote:
Nee, de beeldinhoud is wel degelijk een foto.
ZW 16 bit tiff met meerdere lagen als ik mij niet vergis.
Volgens mij niet hoor... Onder de foto zie je dat het de extensie JPG heeft.
Heb je zelf geprobeerd het attachment te downloaden?

Gr.
Dirk.
Oeps, verkeerd taalgebruik, het bijgeleverde beeld is het resultaat van de omvorming. Origineel bestand is een duizend keer groter en wel degelijk een tiff bestand.

Hert
Posts: 21501
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by Hert » 08 Feb 10 15:37

Alain,

Dan staat je Image Processing limit in de opties te laag. Als de file een grootte heeft groter dan dat getal ind e opties dan zal IDimager de Windows routines gebruiken om de TIF te laden. Aangezien je een icoontje krijgt is het een TIF file die Windows niet kan lezen.

Zet dus de optie hoger zodat IDimager de file zelf gaat processesn.

Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Alain
Posts: 237
Joined: 28 Nov 06 21:30
Location: Aartselaar,Vlaanderen

Re: tiff converteren naar jpg in batch geeft fout beeld

Post by Alain » 08 Feb 10 21:36

Hert/IDimager wrote:Alain,

Dan staat je Image Processing limit in de opties te laag. Als de file een grootte heeft groter dan dat getal ind e opties dan zal IDimager de Windows routines gebruiken om de TIF te laden. Aangezien je een icoontje krijgt is het een TIF file die Windows niet kan lezen.

Zet dus de optie hoger zodat IDimager de file zelf gaat processesn.

Hert
Hert

Dat heeft het probleem opgelost, is er een bovengrens waar deze onder moet blijven? Ik heb 3GB geheugen op XP32bit, als ik me niet vergis kan IdImager er dan 2Gb van gebruiken.

Alain

Post Reply