gebruik downloader zonder in cataloog te plaatsen

Een forum in het Nederlands (Questions for our Dutch speaking customers)
Post Reply
Alain
Posts: 237
Joined: 28 Nov 06 21:30
Location: Aartselaar,Vlaanderen

gebruik downloader zonder in cataloog te plaatsen

Post by Alain » 10 Jan 10 21:44

Is het mogelijk de downloader te gebruiken zonder de RAw-beelden in de cataloog te plaatsen?

Momenteel houd ik mijn RAW beelden uit de cataloog. Ik doe een selectie in Bibble en breng enkel de beelden die ik wil bewaren over naar IdImager.

lippe
Posts: 1731
Joined: 12 Aug 06 12:26
Location: Wondelgem (Belgium)

Re: gebruik downloader zonder in cataloog te plaatsen

Post by lippe » 10 Jan 10 21:51

Alain,

Met de 'ingebouwde' downloader van V5? ...Ik vrees van niet.
Als je de pro hebt kan je met meerdere databases werken en de download doen met een dummy db.
Maar da's veel te omslachtig en eigenlijk win je er totaal niets mee. Naar mijn mening, hoe eenvoudige je workflow, hoe beter.
Je kan de RAW ook weer verwijderen achteraf ... maar... waarom?

Lippe,

edit: wil=>win
Last edited by lippe on 11 Jan 10 16:17, edited 1 time in total.
Photo Supreme V3, LR6, FPV, PSE14 - vaio i5 @ 2.5GHz + 8GB , 850 EVO 500GB - WD 1TB - Windows 10 Pro 64 bits- DS216play - EOS 600D

DirkS
moderator
Posts: 5234
Joined: 25 May 08 14:28
Location: Essex, UK

Re: gebruik downloader zonder in cataloog te plaatsen

Post by DirkS » 10 Jan 10 22:01

Alain,

Ik ben het helemaal eens met Lippe.
Ik doe een selectie in Bibble en breng enkel de beelden die ik wil bewaren over naar IdImager
Persoonlijk zou ik de beelden gewoon importeren in IDI en van daaruit Bibble gebruiken. Er is overigens een script om 'workqueues' aan te maken in IDI en dan Bibble automatisch te starten.

Gr.
Dirk.
Problems searching the forum? Try Google Site Search by adding 'site:forum.idimager.com' to a standard Google search.

Post Reply