Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Een forum in het Nederlands (Questions for our Dutch speaking customers)
Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 05 Jan 10 14:07

Als ik op een thumbnail dubbelklik, wordt de foto niet getoond.
Is dat ook de bedoeling, of gaat er iets mis?
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 05 Jan 10 16:59

Het lijkt er op dat de Image Editing functie bij mij niet werkt.
Er moet een toolbar verschijnen, neem ik aan, net als in V4?
Of is dit gewijzigd?
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

DirkS
moderator
Posts: 5234
Joined: 25 May 08 14:28
Location: Essex, UK

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by DirkS » 05 Jan 10 17:13

Phrans,

Bij dubbelklik moet, afhankelijk van je instellingen, de viewer of de editor gestart worden. Hier is eigenlijk niets veranderd t.o.v. V4.
<Enter> heeft dezelfde functie. Werkt die bij jou ook niet?

Gr.
Dirk.
Problems searching the forum? Try Google Site Search by adding 'site:forum.idimager.com' to a standard Google search.

Hert
Posts: 21509
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Hert » 05 Jan 10 22:40

Phrans,

Als ik je goed begrijp dan mis je de editing bar zoals die in V4 boven de foto stond. Deze is inderdaad verdwenen in V5 omdat het gehele concept van bewerken vanis gewijzigd aangezien we nu lossless bewerken en bewerkingen in zogenaamde recepten worden opgeslagen. Rechts van de foto staat het recepten paneel. Daarboven staat de bewerkingsknop.

groeten
Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 8:53

Hert/IDimager wrote:Rechts van de foto staat het recepten paneel. Daarboven staat de bewerkingsknop.
Bij mij staat er na het klikken:
- geen foto
- geen receptenpaneel
- geen bewerkingsknop.
Dus hier gaat iets mis. Installatiefout?
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Hert
Posts: 21509
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Hert » 06 Jan 10 8:58

Phrans,

Ik begrijp het niet helemaal. Is het mogelijk om een screenshot te posten van wat jij ziet na een dubbelklik?

Ook, gebruik je een dual monitor setup of een enkele (of wissel je af en toe)?

bvd

Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 9:28

DirkS wrote:Phrans,

Bij dubbelklik moet, afhankelijk van je instellingen, de viewer of de editor gestart worden. Hier is eigenlijk niets veranderd t.o.v. V4.
<Enter> heeft dezelfde functie. Werkt die bij jou ook niet?

Gr.
Dirk.
Hoi Dirk en Hert,

Ik weet het verschil tussen viewer en editor. De viewer werkt. Bij het opstarten van de editor krijg ik het scherm zoals in de bijlage. Ik start dit scherm op door de shift-knop ingedrukt te houden en op een foto-thumb te dubbelklikken. Enig idee wat er fout gaat?
Attachments
editor.JPG
editor.JPG (119.07 KiB) Viewed 5141 times
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Hert
Posts: 21509
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Hert » 06 Jan 10 9:42

Phrans,

Als je op het mannetje linksonder in de Editor (het werk in uitvoering mannetje) klikt, zie je dan wel de foto?

Voor info; met dit knopje zet je het Recipe paneel uit; het lijkt alsof het Recipe paneel zo breed is dat hij breder is dan de viewer zelf.

Kan dat?

Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 9:48

Verhip, ja, dan zie ik de foto wel.
Voor jouw tweede vraag, "kan dat?", dat wilde ik eigenlijk aan jou vragen. :mrgreen:
En dan ook meteen er achteraan, hoe los ik dit op?

Ik werk met een breedbeeld-monitor, kan het daar mee te maken hebben?
(Kan me herinneren dat ik na installatie van IDi daar ook een probleem mee had, omdat het zoekvenster niet goed opende. Dat heb ik toen eerst moeten verkleinen.)
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Hert
Posts: 21509
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Hert » 06 Jan 10 9:55

Phrans,

Kun je het onderstaand script in IDimager uitvoeren met F9?

Code: Select all

  WriteToRegistry ('ImageViewer', 'RecipeWidth', 200);
Daarna IDimager opnieuw opstarten.

Helpt dat om het recipe paneel weer naar "normale" grootte te krijgen?

Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 10:23

Hoi Hert,

Ik heb nog nooit een script uitgevoerd met IDi.
Waar/hoe moet ik dat doen?
Zij er risico's aan verbonden?
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

DirkS
moderator
Posts: 5234
Joined: 25 May 08 14:28
Location: Essex, UK

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by DirkS » 06 Jan 10 10:58

Phrans,
Zij er risico's aan verbonden?
Als je onderstaand recept volgt is dat zonder risico...
Waar/hoe moet ik dat doen?
* Start de scripter met F9
* Als je tekst ziet in het venster klik je op de New / Nieuw button (linksboven) of gebruik ctrl+N en bevestig dat je met een nieuw script wilt beginnen.
* in het lege venster kopieer je de code hierboven
* Start het script (F9 of de klik op de groene pijl)
* Als het script klaar is sluit je dit venster
* herstart IDI

HTH
Dirk.
Problems searching the forum? Try Google Site Search by adding 'site:forum.idimager.com' to a standard Google search.

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 11:18

Het uitvoeren van het script is gelukt.
Na het opnieuw opstarten van IDi, ziet het editor- (recipe?) scherm er nog hetzelfde uit als in de eerder gestuurde bijlage. Als ik op het werkmannetje linksonder klik, zie ik nu wel de foto, maar dat was vóór het script ook al zo.

Hoe moet het scherm er eigenlijk uitzien? (En hoe krijg ik dat goed?).
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Hert
Posts: 21509
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Hert » 06 Jan 10 11:52

Phrans,

Zo moet het eruit zien.
ImageViewer.png
ImageViewer.png (230.95 KiB) Viewed 5130 times
Voor de komende update heb ik nu iets ingebouwd dat ervoor moet zorgen dat het Recipe paneel nooit breder kan worden dan de breedte van de Image Viewer zelf. Daarmee moet dit voorkomen worden

Hert
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Phrans
Posts: 216
Joined: 18 Mar 09 14:39

Re: Fout? bij dubbelklikken op thumbnail

Post by Phrans » 06 Jan 10 13:31

Zo moet het eruit zien.
En als dat niet het geval is?
Ik hoef toch zeker niet te wachten tot de volgende update?
Kom op, zeg. :evil:
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Phrans

Post Reply