V6 failing to render generic icons

Post Reply
User avatar
OldRadioGuy
Posts: 53
Joined: 15 May 12 4:44
Location: Austin, Texas, USA
Contact:

V6 failing to render generic icons

Post by OldRadioGuy » 17 Feb 21 22:27

For those of us who use multiple photo editors, an advantage of Photo Supreme has been its ability to render the embedded jpgs from various file formats and a generic thumbnail for those file formats that do not have an embedded image.

I just discovered V6.0.0.3546 renders only a white blank page thumbnail for the project file of Topaz Studio 2. Tested with both Studio 2 and Studio 2 beta. Embedded jpgs in PhotoLine PLD files and Affinity Photo afphoto files were produced correctly in my tests.
Photo Supreme 6; DxO PhotoLab; ON1 Photo RAW; ExposureX; Affinity Photo; PhotoLine; macOS Big Sur; 27-inch iMac, Retina 5K

Hert
Posts: 6684
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: V6 failing to render generic icons

Post by Hert » 18 Feb 21 10:58

If you added formats in PSU (you did with like the Topaz project file) then for such formats, PSU will always query the preview from the OS. In other words: PSU asks the OS for a preview. Apparently your OS returns a white folder icon for that file format. You could ask Topaz if they provide a Shell Extension that generates preview icons for their project files.
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Post Reply