Compacting Catalog not where the catalog is.

fbungarz
Posts: 1618
Joined: 08 Dec 06 5:03
Location: Arizona, USA

Re: Compacting Catalog not where the catalog is.

Post by fbungarz » 06 Jan 21 3:40

Does that script also work on Windows? Presumably it does? I would love to be able to compact on a different drive than on my SSD.

BTW: the quantity of images in your database and the size of the thumbnails is NOT the ONLY issue that results in a huge database. I have "just" 139,458 images in my database, nowhere near a million, but my main catalog is still 7.54 GB large! The thumbnail database 31.2 GB at a 1289px thumb size...

But I do have a fairly complex database with LOTs of labels mapped to XMP ... which I believe can make a difference too.

Hert
Posts: 6547
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Compacting Catalog not where the catalog is.

Post by Hert » 06 Jan 21 10:04

Frank, the script will also work on Windows. Just change the VacuumFolder in the script (top line) to the folder of your need.
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

fbungarz
Posts: 1618
Joined: 08 Dec 06 5:03
Location: Arizona, USA

Re: Compacting Catalog not where the catalog is.

Post by fbungarz » 07 Jan 21 22:34

Great. Will definitely try next time I get a reminder to compact...
Frank

Post Reply