anyone having problems with Verify Folders for Files?

andrew.heard
Posts: 175
Joined: 16 Jun 10 0:36

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by andrew.heard » 24 Dec 20 22:52

FWIW my PC is now very low end
Processor Intel(R) Core(TM) i5-4460S CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
Installed RAM 8.00 GB
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Edition Windows 10 Home
Version 20H2
OS build 19042.685
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0
single 1GB HDD (570GB free) Model ST1000DM003-1ER162
Attachments
2020-12-25 08_44_45-Window.jpg
2020-12-25 08_44_45-Window.jpg (11.23 KiB) Viewed 864 times
Last edited by andrew.heard on 25 Dec 20 22:07, edited 2 times in total.

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 25 Dec 20 2:31

Meanwhile,
Windows 10 Pro
i7-7700 @ 3.60 GHz
16 GB

PSU program on a 256 SSD
PSU catalog on a 1 TB SSD
Images on a Buffalo 11 TB NAS HHD in raid 5

100 files
Done in 32.42 sec. Total time for sync is 31.97. Average per image is 0.32 sec
The same files using Ctrl-Alt-S took about 13 sec which is about 0.13 sec per image.

Not too shabby and sync freezing has been very rare since 5.6.0.3361. I was pressing too many buttons and things froze. Don't know it i had let it run if it might have eventually sorted things out but being impatient, I told the program to close, waited a bit and restarted without any apparent ill effects.

User avatar
G8DHE
Posts: 274
Joined: 21 Aug 17 13:58

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by G8DHE » 25 Dec 20 20:36

Just had a Sync freeze on the laptop! However Synching itself was going on, merely the display in the Activity pane was not updating it had started with 213 images out of Sync, when I realised that the progress bar wasn't moving I cancelled it, started Sync again, still no movement on the progress bar, cancelled it, closed and restarted PSU and the non-sync images was down to 185, restarted the Sync and all progressed normally to completion.....
Geoff Mather (G8DHE)

yar
Posts: 7
Joined: 19 Jul 10 15:50

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by yar » 26 Dec 20 9:50

103 files in 19.2 sec

Windows 10
i7-4790
RAM 32 GB
PSU database on a SSD
Images on a hard drive

Hert
Posts: 6557
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by Hert » 29 Dec 20 12:41

G8DHE wrote:
25 Dec 20 20:36
Just had a Sync freeze on the laptop!
Can you retry this with build 3374? Thanks
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

User avatar
G8DHE
Posts: 274
Joined: 21 Aug 17 13:58

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by G8DHE » 29 Dec 20 18:36

Well tries a few small Sync's this afternoon, nothing to report as they progressed as normal but over the next few days I may have some larger ones process.
Geoff Mather (G8DHE)

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 29 Dec 20 18:39

Installed 3374 without incident and continued labelling existing images.Added many and removed a few. The Labels window shows the applied values in green and the Activity bar shows the progress of the Synchronize Service. It has been stuck at 33.8% for the last ten minutes. There are 42 images showing the red dot in their lower left corner. Task Manager does not show any CPU or disk activity for IDImagerSU.exe.
Short of stopping the application, is there anything I could do to make it continue? Any diagnostics i could run to help solve this?

PS
There is occasional minor CPU activity but nothing else changes

yar
Posts: 7
Joined: 19 Jul 10 15:50

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by yar » 29 Dec 20 18:58

I have just installed build 3374. The synchronize service does not freeze anymore after verifying a folder.
Thanks a lot!

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 29 Dec 20 21:54

Hours later, with nothing happening, I closed PSU and reopened it. The 42 red dots are there and show in the Out of Sync. Manually initiated a save metadata to file. Continuing ...

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 30 Dec 20 2:08

... had one more "not responding." while cycleing through a set of images, one at a time and applying a limited set of labels. At one image, I tried to apply the same label that had been applied to a previous image and everything froze. The cursor became a bluish ring and nothing else was happening. I let it sit for awhile, while I went off to do other work on another computer. Suddenly PSU reanimated and has continued to work as if nothing happened.

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 30 Dec 20 4:57

After an evening of adding labels to 1000's of images, no more sync issues. Only one Not Responding that lasted for about 10 sec. Looks like 3374 has done it.

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 31 Dec 20 22:17

Sad to say but the issue is still active. After a long session in the Categories area, making corrections (adding and removing labels) I see that the Synchronize Service has stalled again.Is the named image the one that has stalled or is it the last one to have completed successfully? Even then, since the same image exists in multiple locations, I couldn't tell which one if any is the culprit.

apanella
Posts: 3
Joined: 22 Nov 20 19:01

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by apanella » 02 Jan 21 16:35

Here is something to try....

I never had a problem like this.... then, over the holidays, I added a dock and two additional monitors. Wow. Although every other application worked well, it was a disaster for PSU. PSU became intermittent (dare I suggest unusable?). Moving PSU between windows guaranteed a stall. There were also many stalls during my typical usage. Unplugged from the dock, problem went away. Dock/UnDock a couple times. Same conditions. Stalling/Stable. Rinse/Repeat. Perfect... this means I found a switch!

After some searching/experimenting... This is what seems to work for me...

Win10 > Rt. Click on Photo Supreme launch icon > Properties > Compatibility > Disable full screen optimizations = checked
Win10 > Rt. Click on Photo Supreme launch icon > Properties > Compatibility > Change High DPI Settings > Overide high DPI scaling = checked; drop-down set to "application".

Result: A stable PSU is back! Not one stall (either docked or undocked) since implementing these changes (about 5 days).

Disclosure: I am not familiar enough with PSU to understand what features this configuration may hurt. YMMV. Maybe someone else has more experience in this area?

User avatar
G8DHE
Posts: 274
Joined: 21 Aug 17 13:58

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by G8DHE » 02 Jan 21 21:10

Yes, its cropped up a couple of times now, partially thru Sync writes in this case, progress bar stops, CPU activity falls to zero, disk (database) and Network (Images) also falls to zero and a lockup requiring a forced close.
Sync-lockup-again.JPG
Sync-lockup-again.JPG (33.67 KiB) Viewed 570 times
Geoff Mather (G8DHE)

vkfoto
Posts: 190
Joined: 19 Oct 16 3:51

Re: anyone having problems with Verify Folders for Files?

Post by vkfoto » 02 Jan 21 23:07

While labelling a new set of folders from 2020, I got an access violation
2021-01-02
IDI.v5.ApplicationException

----- details -----

ExceptionTimeStamp=2021-01-02T22:01:21.769Z
ExceptionThreadName=Main Thread
ExceptionClass=EAccessViolation
Exception=Access violation
Build=5.6.0.3374
Edition=Single
Architecture=64 bit
Platform=Windows
OperationSystem=Windows 10 64bit (Version: 10.0.19041)
Display=1920x1200
AvailableMemory=11.6 GB of 15.9 GB
ProcessorCores=8
Trial=no
UptimeSecs=4357
SystemID=234A52551011D90A2B2734D8CF82B4DB
CallStack= $0000000100010E08 FREE, line 336 of ../inc/objpas.inc
$000000010087F5F8 GENERATEBOXESFORPROPS, line 5687 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$0000000100888B05 REFRESHSUGGESTIONS, line 7794 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$00000001008890E4 ASSIGNPROP, line 7880 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$0000000100881BC3 _SEARCHSELECTLABEL, line 6152 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$0000000100881F8E _BOXCLICK, line 6238 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$00000001001F5712 DOCLICK, line 63497 of ../../XOM/DXscene/dx_vgcore.pas
$00000001001F5B9E CLICK, line 63622 of ../../XOM/DXscene/dx_vgcore.pas
$00000001001F6779 MOUSEUP, line 63831 of ../../XOM/DXscene/dx_vgcore.pas
$0000000100878D41 MOUSEUP, line 4086 of ../../XOM/idDXscene/iddxcatalog.pas
$0000000100208742 MOUSEUP, line 69533 of ../../XOM/DXscene/dx_vgcore.pas
$000000010035C193 DOMOUSEUP, line 2319 of include/control.inc
$000000010035CED0 WMLBUTTONUP, line 2801 of include/control.inc
$0000000100011303 DISPATCH, line 674 of ../inc/objpas.inc
$000000010035BF91 WNDPROC, line 2259 of include/control.inc
$0000000100350199 WNDPROC, line 5406 of include/wincontrol.inc
$000000010020F24A WNDPROC, line 71633 of ../../XOM/DXscene/dx_vgcore.pas
DatabaseSystem=SQLite
ActiveCollectionCount=22
ActiveForm= frmMain[TfrmMain]
ActiveForm.ActiveControl= frmMain[TfrmMain]
vxScene1[TvxScene]
ActiveForm.Scene.Focused= Root1[TvxBackground]
loApplication[TvxLayout]
loApplicationContent[TvxLayout]
loClientArea[TvxLayout]
loCollectionViewer[TvxLayout]
[TvxCollectionViewerTabComponent]
[TvxCollectionViewerTabSheet]
[TvxCollectionViewer]

Post Reply