stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 28 Apr 20 7:08

Hi
i have the last version under w10 and w7
and i'm stuck in full screen mode , i have tried F11 without luck and ->window->toggle full screen

nothing ,i tried with regedit to change
HKEY_CURRENT_USER\Software\IDimager Systems, Inc.\IDI\Defaults
MainFullScreen from 1 to 0 but nothing

only changeing TfrmMainFullscreen from 1 to 0 does it help
is a bug or my system?
thanks
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

User avatar
G8DHE
Posts: 224
Joined: 21 Aug 17 13:58

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by G8DHE » 28 Apr 20 8:52

Version 2836 working OK here on W10, F11 works OK.
Geoff Mather (G8DHE)

Mke
Posts: 500
Joined: 15 Jun 14 15:39

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Mke » 28 Apr 20 13:03

Tried with version 2841 on Windows 8.1 and I can't make it misbehave.

snowman1
Posts: 260
Joined: 01 Jan 07 3:13
Location: UK

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by snowman1 » 28 Apr 20 14:37

Just checking - is this "full screen" (as in what F11 does, removing the blue header at the top and the windows toolbar at the bottom), or is it "view->maximise" (as in making the tabbed thumbnail pane fill the screen, as opposed to "view->embedded")
Snowman1
http://www.flickr.com/photos/snowman-1/
--------------------------------------

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 28 Apr 20 15:02

G8DHE wrote:
28 Apr 20 8:52
Version 2836 working OK here on W10, F11 works OK.
Mke wrote:
28 Apr 20 13:03
Tried with version 2841 on Windows 8.1 and I can't make it misbehave.
hi
weird , i guess it's my system
glad on your system ps F1 works
do you run ps under 10 or w7?
thanks
snowman1 wrote:
28 Apr 20 14:37
Just checking - is this "full screen" (as in what F11 does, removing the blue header at the top and the windows toolbar at the bottom), or is it "view->maximise" (as in making the tabbed thumbnail pane fill the screen, as opposed to "view->embedded")
hi
it's "full screen" what F11 does
i guess it's my problem
have you tried w7 too?
thanks
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

snowman1
Posts: 260
Joined: 01 Jan 07 3:13
Location: UK

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by snowman1 » 28 Apr 20 20:23

Hi mantras, I'm on W7 but not the latest version I'm afraid, I'm still on ps4. F11 works fine for me, toggles full screen on and off ok.

Silly question (again!) but I'm assuming F11 works fine for you on other software (browsers etc). Just ruling out a physical key malfunction or one of those odd BIOS issues.

(I have HP laptops and they sometimes, annoyingly, come pre-configured in BIOS so the F-keys, which double-up as a function key, have the function takes precedence, i.e. to use F11 as a full screen key means pressing function+F11 instead of just F11 - a silly choice for a default setting).
Snowman1
http://www.flickr.com/photos/snowman-1/
--------------------------------------

Hert
Posts: 6223
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Hert » 29 Apr 20 9:13

It sound like your "default" window size exceeds your screen resolution. Try to

1. Close PSU
2. Delete the TfrmMain* keys as outlined below
3. Start PSU
regmain.png
regmain.png (260.81 KiB) Viewed 1811 times
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 30 Apr 20 7:08

Hert wrote:
29 Apr 20 9:13
It sound like your "default" window size exceeds your screen resolution. Try to

1. Close PSU
2. Delete the TfrmMain* keys as outlined below
3. Start PSU

regmain.png
hi Hert
it works ,but ps does write the new settings in the registry , for example
i have detele the
TfrmMain* keys as outlined below
run ps , I can swtich between full screen e windows mode , but if i close ps in full screen it doesn't write TfrmMainFullscreen key , and so when i restart ps5 It does start in window mode
i'm running 5.4.1.2841 under w10 e windows 7
thanks
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 19 May 20 10:01

Hert wrote:
29 Apr 20 9:13
It sound like your "default" window size exceeds your screen resolution. Try to

1. Close PSU
2. Delete the TfrmMain* keys as outlined below
3. Start PSU

regmain.png
Hi Hert
removeing these keys helps , F11 works but when i close ps5 and restart it ,it's in window mode
where does ps5 store to start in fullscreen ?
I have removed several time ,but ps5 doesn't change this key TfrmMainFullscreen ,it does matter if i close in fullscreen TfrmMainFullscreen is always (0)
could be fixed please?
maybe force ps5 to change this setting in the registry or ?
i'm testing under w10 1809
thanks Hert
ps PS4 work perfecly , should I uninstall it ,are there some conflicts between them?
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

Hert
Posts: 6223
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Hert » 19 May 20 15:47

Please update to build 2911 from the website
PS4 work perfecly , should I uninstall it ,are there some conflicts between them?
Why would you even considering running V4 when you have V5. There are a zillion improvements in V5. Of course you should remove V4...al momento :D
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 19 May 20 16:57

Hert wrote:
19 May 20 15:47
Please update to build 2911 from the website
PS4 work perfecly , should I uninstall it ,are there some conflicts between them?
Why would you even considering running V4 when you have V5. There are a zillion improvements in V5. Of course you should remove V4...al momento :D
Hi Hert
just because v4 is rock solid , v5 gives me some issues
please could you fix it so i could I use only v5 :D :D ?
i haven't such issue with the older version of v5
i have even downlaoded SQLite Expert and deleted every "LASTACTIVETABS" and created a new catalog
thanks Hert
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

Hert
Posts: 6223
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Hert » 19 May 20 17:41

As mentioned above...
Hert wrote:
19 May 20 15:47
Please update to build 2911 from the website
And ditch V4. The list of fixes and improvements in V5 compared to V4 is very long. About 300 fixes and improvements

https://www.idimager.com/what-s-new-in-photo-supreme-v5
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

mantras
Posts: 230
Joined: 24 Dec 12 8:36

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by mantras » 20 May 20 6:57

Hert wrote:
19 May 20 17:41
As mentioned above...
Hert wrote:
19 May 20 15:47
Please update to build 2911 from the website
And ditch V4. The list of fixes and improvements in V5 compared to V4 is very long. About 300 fixes and improvements

https://www.idimager.com/what-s-new-in-photo-supreme-v5
Hi Hert
just update to build 2911
it doesn't fix it
I start ps5 build 2911 , F11 it does switch to full screen mode , close and re-start ,and it's still in window mode
may i know where does it store such settings ? In the registry or in the catalog ?
I tried a new empty catalog and i even tried to run in portable mode , nothing
i have even uninstall my antivirus ,eset smart security ,can not fix it
what's wrong? Is my system?
Now i'm stuck in window mode :( :?
thanks
Last edited by mantras on 20 May 20 7:03, edited 1 time in total.
Photo Supreme Evangelist ,windows macos ,photosupreme 5, capture one 12 , photoshop

Hert
Posts: 6223
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Hert » 20 May 20 7:00

1. Close PSU
2. Delete the registry keys I pointed out in my screenshot above
3. Start PSU
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Hert
Posts: 6223
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: stuck in full screen mode ,is it a bug or my os?

Post by Hert » 20 May 20 7:03

BTW; I do assume that you're NOT starting PSU with a command line parameter that points to a different registry type/location.
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

Post Reply