geotagging still does not work

Post Reply
amartel
Posts: 18
Joined: 16 Jul 16 17:03

geotagging still does not work

Post by amartel » 17 Sep 19 23:17

Hi,

As with the previous version, I can't set coordinates directly from the map because Right click doesn't display the contextual menu with search and 'set marker' option) :-(

OS: mac os 10.14.6 FRENCH
Photo Supreme: v5 server PostgreSQL
Geocoding API is installed and is working (map is displayed without warning, reverse lookup is OK)

The attached file shows a screen shot when doing a right click (as you can see, the only option displayed is "Reload").
screenshot.png
screenshot.png (851.3 KiB) Viewed 572 times
Can someone give me some advice or anything else to find a way to resolve this problem (or a workaround) ???

Regards,
Arnaud

Hert
Posts: 5874
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: PS v5 : geotagging still does not work

Post by Hert » 18 Sep 19 6:23

Hi Arnaud, this is a limitation of the Browser component on macOS. It doesn’t notify the application that the right mouse was clicked. This used to work until one of the macOS updates broke it. I always hoped/assumed Apple would fix that shortly, but apparently they don’t.
I’ll try it on Catalina later and if it still doesn’t work there, I’ll come up with a workaround very shortly.
Thank you for your patience.
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

amartel
Posts: 18
Joined: 16 Jul 16 17:03

Re: PS v5 : geotagging still does not work

Post by amartel » 18 Sep 19 19:04

Hi Hert,

Thank's a lot for your quick answer and I understand now where is the problem.
I'll wait and hope goods news from apple (but a workaround will be very helpful too ;-) )

Regards,
Arnaud

amartel
Posts: 18
Joined: 16 Jul 16 17:03

Re: PS v5 : geotagging still does not work

Post by amartel » 27 Sep 19 22:07

Hi Hert,

I just downloaded build 2401 and, now, geotagging... works again!!!

Thank's a lot for this workaround. That's perfect!

rfcat
Posts: 56
Joined: 21 Feb 07 11:38
Location: Australia

Re: PS v5 : geotagging still does not work

Post by rfcat » 14 Oct 19 23:15

Assumption I have to re-install something to get GEO tagging to work in V5?

Ian

Found the answer in the help file.
Ian M
Photography, understanding how to catalogue so I can find my photos. :D .

Post Reply