Postgresql not starting

Post Reply
rdv4rjm
Posts: 90
Joined: 08 May 18 22:29

Postgresql not starting

Post by rdv4rjm » 30 May 19 18:25

I messed up the database and had to restore with Timemachine. ( I am using a Macpro 2009).
I backup up to the day I know everything was working fine.

Now, Postgres10 doesn't start.
I uploaded the log file.
At one point a message made me stop, it said I could loose the database.

Would anyone know how to get the database working again.

I know about the pid file trick, this file is missing.

Any help would be so much appreciated.
Been stopped since Monday.

Thanks in advance,
Attachments
Postgres issue.txt
(7.89 KiB) Downloaded 11 times

Hert
Posts: 16006
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Postgresql not starting

Post by Hert » 31 May 19 7:51

Seems like your database raises the log entry:
invalid primary checkpoint record

When googling on this it gives several possible solutions.
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

rdv4rjm
Posts: 90
Joined: 08 May 18 22:29

Re: Postgresql not starting

Post by rdv4rjm » 01 Jun 19 1:59

Many reference to pg_restxlog which file is inexistant on this computer.
Some pretend pg_restxlog has been changed to pg_resetwal; was not able to find its location.

----
Applied Time machine on:
VAR folder
POSTGRES folder
Postgres App
pgAdmin4 App

Choose date 2 days earlier than when fault happened.
Once done, Postgres connected to server
PSU found Database.

Catalog is now 2 days behind.
Selected all photos and in order to update catalog, I had them read their metadata from files up to date.

This is how I managed to get back running.

Post Reply