Photo Supreme Not Responding

Post Reply
moritz
Posts: 17
Joined: 02 Jul 12 22:59

Photo Supreme Not Responding

Post by moritz » 29 Apr 18 22:57

I am running the current v4 version on Windows 10. Earlier this month everything was working ok. Since yesterday, every time I open Photo Supreme, it starts the Synchronizing Service and then hangs at 0% and the program stops responding. I have tried reboot, I upgraded to the very latest version of Photo Supreme, but same issue. At this point I cannot work on anything because of this. I can't even stop the Synchronizing Service. The program just hangs. Any suggestions?

Hert
Posts: 20995
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Photo Supreme Not Responding

Post by Hert » 30 Apr 18 7:19

In V4.1, on startup, PSU ckecks for images in the catalog that has never been fully imported. This can be the case when you import a folder and close PSU while the import is still running. Then on startup the import will continue where it last left off.

Apparently you have such images in your catalog, may be even a lot of them. I’ll need some more details: are all your images “online”? Or could it be that PSU is waiting for some connection to be established (network?).
How many images are there in your catalog?
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

moritz
Posts: 17
Joined: 02 Jul 12 22:59

Re: Photo Supreme Not Responding

Post by moritz » 30 Apr 18 16:09

I have about 75,000 images in the database. I am not 100% sure but can't check since Photosupreme is unresponsive.
All images are on a local network Synology NAS drive which has been working fine for years. I can browse and view the images in various other programs.
What is interesting is that whenever I start PS, it hangs at a different image, a few images further from the last hang. But it always shows 0% progress.
Capture.JPG
Capture.JPG (18.81 KiB) Viewed 250 times

Hert
Posts: 20995
Joined: 13 Sep 03 7:24

Re: Photo Supreme Not Responding

Post by Hert » 30 Apr 18 18:32

I've just uploaded build 1456 to the website. Can you install that and check if you can start Photo Supreme again?
This is a User-to-User forum which means that users post questions here for other users.
Feature requests, change suggestions, or bugs can be logged in the ticketing system

moritz
Posts: 17
Joined: 02 Jul 12 22:59

Re: Photo Supreme Not Responding

Post by moritz » 01 May 18 5:43

YES! Thanik you so much for the quick and awesome support!

I am verifying the folder where I had the hangs and so far so good. Everything looks normal and is working perfectly

Post Reply