Search found 22 matches

by paulrbarnard
29 Dec 19 11:24
Forum: Photo Supreme
Topic: Best practice - mixed macOS and Windows
Replies: 4
Views: 856

Re: Best practice - mixed macOS and Windows

A possible workaround which I use is to create separate catalogues on each system pointing at the same shared file space. Select to have all meta data saved to XMP. Then when switching systems you can run verify folder to pull changes from one system to the other. This works fine for all meta data. ...
by paulrbarnard
29 Dec 19 11:10
Forum: Photo Supreme
Topic: GEO Panel not working
Replies: 5
Views: 1604

Re: GEO Panel not working

I deleted the Google API in the Google console then created a new one. Replaced the old one in PS and it's now working.
by paulrbarnard
20 Dec 19 19:09
Forum: Photo Supreme
Topic: GEO Panel not working
Replies: 5
Views: 1604

Re: GEO Panel not working

I just had the same problem. Once I enabled the billing at google the map pops up briefly then I get this
Image
Untitled.jpg
Untitled.jpg (25.44 KiB) Viewed 814 times
by paulrbarnard
10 Oct 19 11:47
Forum: Photo Supreme
Topic: Alternating Red Folders
Replies: 3
Views: 553

Re: Alternating Red Folders

I just created a new catalogue and imported my RAWImages folder and immediately it is showing the wrong path and is red. I'll raise something in mantis but this is looking very odd.
by paulrbarnard
09 Oct 19 16:34
Forum: Photo Supreme
Topic: Alternating Red Folders
Replies: 3
Views: 553

Re: Alternating Red Folders

I see the problem, I think. In the first scenario the drive is listed as FastRAID and in the second it is MacintoshHD. The RAWImages and the OfflineRAWImages are on different physical drives. It seems to be getting confused. When I select to re-map the drive it does bring up the dialogue with the co...
by paulrbarnard
09 Oct 19 14:00
Forum: Photo Supreme
Topic: Alternating Red Folders
Replies: 3
Views: 553

Alternating Red Folders

Not sure if this is a bug or something I'm doing so thought I would ask here before raising in Mantis. I've upgraded to v5 and followed each update as it has come out, currently on build 2346. I've just noticed a problem with folders. I have one set of folders showing in Red. If I remap them then I ...
by paulrbarnard
27 Sep 19 7:48
Forum: Photo Supreme
Topic: Facial Recognition Instructions
Replies: 7
Views: 1011

Re: Facial Recognition Instructions

Hi paulrbarnard Thanks for sharing this info! It sounds very interesting, and I am certainly considering Tag That Photo now... :-) You explain that the name tags applied by Tag That Photo fits well into the Label structure, you use in Photo Supreme. Can I ask, do you have "sub categories" within th...
by paulrbarnard
26 Sep 19 11:16
Forum: Photo Supreme
Topic: Facial Recognition Instructions
Replies: 7
Views: 1011

Re: Facial Recognition Instructions

I recently used TagThatPhoto to detect the people in my images. I had to pay for it to get it to write to xmp but having done that the areas all show up fine in PS and the names all fitted in with the existing people labels I had setup in PS. Overall I was impressed how well this worked. As an aside...
by paulrbarnard
26 Sep 19 11:12
Forum: Photo Supreme
Topic: Display on Map - Error Message
Replies: 6
Views: 636

Re: Display on Map - Error Message

Mikki I had the same issue after upgrade. I needed to go into Google API and reselect the required API. I didn't enable restrictions just unchecked and rechecked the Maps APIs.
by paulrbarnard
26 Sep 19 11:09
Forum: Photo Supreme
Topic: Version indicator tabs are not shown on a 5K display
Replies: 5
Views: 642

Re: Version indicator tabs are not shown on a 5K display

I was having the same issue on a retina display MacBook. The 2401 build fixed it for me as well. Great response Hert!
by paulrbarnard
26 Sep 19 10:59
Forum: Photo Supreme
Topic: How to get rid of a relation?
Replies: 4
Views: 582

Re: How to get rid of a relation?

I had the same issue with face area relation. I had a relationship that was linked to the wrong label but couldn't find a way to change the relationship. Looks like delete then re scan for faces then link to the right person is the only option.
by paulrbarnard
03 Sep 19 15:06
Forum: Photo Supreme
Topic: Embedded Viewer not working
Replies: 2
Views: 369

Re: Embedded Viewer not working

Hert, thanks for the reply. I had changed nothing in the "Other File Extensions" for a long time. I added .lmnr about a year ago... The other interesting aspect is that this morning it is back to the original operation and the embedded viewer is working. That prompted me to check this post to see if...
by paulrbarnard
02 Sep 19 1:32
Forum: Photo Supreme
Topic: Embedded Viewer not working
Replies: 2
Views: 369

Embedded Viewer not working

A short time ago I enabled the default viewer to be a second screen. I decided I didn't like it and switched back to the embedded viewer option. However it doesn't work. If I double click an image the image displays in the OS-X Preview app. If I hit space bar then I get a floating window, which I as...
by paulrbarnard
30 Jan 19 11:20
Forum: Photo Supreme
Topic: Wrong size Thumbnail
Replies: 3
Views: 535

Re: Wrong size Thumbnail

Many thanks Hert that fixed it.
by paulrbarnard
30 Jan 19 10:00
Forum: Photo Supreme
Topic: Wrong size Thumbnail
Replies: 3
Views: 535

Re: Wrong size Thumbnail

One other datapoint now i think about it. The original data was imported from Lightroom. That image had a crop applied in Lightroom. I'm guessing that the PS catalogue is applying the crop that was imported from Lightroom.