Search found 24 matches

by RickHeath
18 Jan 20 16:14
Forum: Photo Supreme
Topic: JPEG / RAW different folder on import?
Replies: 3
Views: 1323

Re: JPEG / RAW different folder on import?

I use the following code as the last part of my Subfolder import path which puts the RAWs into their own subfolder. Note the last item in the brackets is 2x ' rather than a single ". If you also want to put JPGs in their own subfolder then it just needs the name of the folder between the 2 's. resul...
by RickHeath
18 Jan 20 12:53
Forum: Photo Supreme
Topic: Sorting order changes by itself
Replies: 5
Views: 900

Re: Sorting order changes by itself

On a related note, it would be useful to be able to set the default sorting. For example my preference would be to set the default so that Portfolios always sort by Photo Date, currently I do that manually for every Portfolio created (they usually have images from multiple devices so filenames are n...
by RickHeath
21 May 18 18:24
Forum: Photo Supreme
Topic: Issues with versioning in 4.1
Replies: 12
Views: 1814

Re: Issues with versioning in 4.1

I'm finding the same with v4.1.0.1486. "Version detection" will only work on a single pair of RAW + JPG files & sometimes not then. If I select more files no more than one pair gets versioned. I also find I'm having to run Verify Folder multiple times on the same folder to get all the RAW files to b...
by RickHeath
21 May 18 17:44
Forum: Photo Supreme
Topic: I presume this isn't normal behaviour?
Replies: 1
Views: 809

Re: I presume this isn't normal behaviour?

The main issue of the veeeery slow response has been sorted with the latest version (now on v4.1.0.1486). :) Sorting mostly seems OK but a few times I've needed to quit the program & restart it to get it to work. :? But I'm now encountering problems with versioning that I haven't noticed before! :(
by RickHeath
02 Apr 18 21:43
Forum: Photo Supreme
Topic: I presume this isn't normal behaviour?
Replies: 1
Views: 809

I presume this isn't normal behaviour?

Using Photo Supreme is definitely getting less supreme! When I start the program (v4.0.1.1125) it will have forgotten all the numbers of images in the Collections & Portfolios (the grey boxes are unpopulated). PSU then takes about 10 minutes to do whatever it has to do (using around 20% CPU all this...
by RickHeath
27 Feb 18 0:32
Forum: Photo Supreme
Topic: v4.0.1.1032 Not PSU's finest hour
Replies: 2
Views: 790

Re: v4.0.1.1032 Not PSU's finest hour

Thanks. Maybe I was being harsh. I'd done a database compact before the v4 upgrade. Photos are on a NAS, database locally, but I always make sure that it is accesible before doing anything (as I have another program that sometimes struggles to pick up the network link if it isn't "live"). A restart ...
by RickHeath
26 Feb 18 0:00
Forum: Photo Supreme
Topic: v4.0.1.1032 Not PSU's finest hour
Replies: 2
Views: 790

v4.0.1.1032 Not PSU's finest hour

This build spends most of its time "not responding", usually ending with a "close program" dialog after a few minutes!

Can we have a version that works, please? :?
by RickHeath
22 Feb 18 15:03
Forum: Photo Supreme
Topic: v4 has broken my slideshows!
Replies: 0
Views: 4212

v4 has broken my slideshows!

Something has changed. In v3 I could push the slideshow onto another screen (a large TV connected to the computer) using a keyboard shortcut from a screen utility that I use & the slideshow window would automatically adjust its aspect ratio to fill the TV screen. In v4 this doesn't happen I get ever...
by RickHeath
10 Jul 17 12:04
Forum: Photo Supreme
Topic: Uploading to Flickr - not going as planned
Replies: 3
Views: 1449

Uploading to Flickr - not going as planned

Having found that Photo Supreme doesn't let you drag & drop like IDimager did, I finally got round to setting up the Flickr upload in "Share". Initial tests seemed to be OK but something definitely went awry uploading a batch of 160 photos to a Flickr album. The upload never seemed to complete - it ...
by RickHeath
05 Mar 17 17:36
Forum: Photo Supreme
Topic: Advice on moving images to a NAS
Replies: 7
Views: 2580

Re: Advice on moving images to a NAS

Rick, I would backup/copy all images to the NAS propably with a backup program that verifies the copy) Then within PSU click on the folder icon to get into the folder view. Once there, right click on the "drive old path" and then click "map to correct the physical folder" This is it. Of course you ...
by RickHeath
03 Mar 17 22:38
Forum: Photo Supreme
Topic: Advice on moving images to a NAS
Replies: 7
Views: 2580

Re: Advice on moving images to a NAS

weidmic wrote:I use syncback for years, which is easy to use...
Thanks - It reminded me that I had a copy of V5 lurking in the system. :D
by RickHeath
02 Mar 17 22:13
Forum: Photo Supreme
Topic: Advice on moving images to a NAS
Replies: 7
Views: 2580

Re: Advice on moving images to a NAS

Thanks.

That sounds as though it should be fairly straightforward :lol:

Any recommendations on a backup/copying program?
by RickHeath
02 Mar 17 14:31
Forum: Photo Supreme
Topic: Advice on moving images to a NAS
Replies: 7
Views: 2580

Advice on moving images to a NAS

I'm using the standalone version of PS (v3.3.0.2582) on Windows 10 Pro.I have recently got a NAS (6TB of storage should keep me going for a while) & upgraded the network to Gigabit so things should move quicker. I wanted to move all my images to the NAS (& possibly the catalog - if not it will at le...
by RickHeath
17 Oct 16 21:32
Forum: Photo Supreme
Topic: Details only being addded to 1 image on import
Replies: 0
Views: 5625

Details only being addded to 1 image on import

I'm finding that details (title - using %EventName, Copyright, etc.) are only being added to the first imported image when doing an import.

At least I think that is what is happening as the Details pane doesn't always update unless it is closed & re-opened (Switch it off and back on again! :wink: ).
by RickHeath
17 Oct 16 21:28
Forum: Photo Supreme
Topic: Problem with custom folders on import
Replies: 3
Views: 1633

Re: Problem with custom folders on import

The custom folders now work in the import profile as intended by calling up the saved file. Even if opening it up in the dialog breaks it by losing the % in front of EventName. I'm guessing that is a bug in the software behind the dialog box.

For my next problem... I'll start a new topic. :?