Search found 466 matches

by Mke
17 Jun 21 12:20
Forum: Photo Supreme
Topic: Geotagging in Travel Mode
Replies: 2
Views: 138

Re: Geotagging in Travel Mode

Hert, you're right - the GEO coordinates do appear when the image is synced, which is good news :) If I add GEO coordinates by sticking a pin in the map while in travel mode, then the coordinates appear instantly, both in the geotagging panel and beneath the thumbnail (via my custom code) - identica...
by Mke
12 Jun 21 13:49
Forum: Photo Supreme
Topic: why now a category "Objects" ???
Replies: 7
Views: 183

Re: why now a category "Objects" ???

According to the manual, it's only special in that 'Automatically detected Objects or Landmarks, based by Artificial Intelligence, are placed in this category'. In practice there are (at least?) two additional features: 1) The name of labels in the 'Objects' hierearchy are written into the metadata ...
by Mke
11 Jun 21 20:44
Forum: Photo Supreme
Topic: why now a category "Objects" ???
Replies: 7
Views: 183

Re: why now a category "Objects" ???

'Objects' has been a part of the default structure on my machine for years, so not sure why it's only just turned up on yours? Unless it's because you had deleted it.
by Mke
11 Jun 21 0:45
Forum: Photo Supreme
Topic: Geotagging in Travel Mode
Replies: 2
Views: 138

Geotagging in Travel Mode

I have many catalog labels set up to apply a GEO Location when an image is labeled. I've just spotted - after several labeling sessions in Travel Mode - that the Geo Locations from the labels aren't being applied - the coordinates still show as 0.000000. Turn Travel Mode off and they work as expecte...
by Mke
08 Jun 21 22:53
Forum: Photo Supreme
Topic: Return of field entry problems
Replies: 3
Views: 138

Re: Return of field entry problems

Larry56 wrote:
06 Jun 21 21:52
What I've found is that I can enter without any issues when only one photo is selected but when I have multiple selected if there are any suggestions I am unable to type anything else.
Build 3705 working OK here on Windows 8.1, so maybe a Mac-only issue?
by Mke
03 Jun 21 12:16
Forum: Photo Supreme
Topic: Meaning of "with area" and "with recipe"
Replies: 1
Views: 104

Re: Meaning of "with area" and "with recipe"

"With area" = people (or other objects) within the image have been tagged
"With recipe" = the image has been modified within PSU using the 'adjust' tools (cropped, flipped, rotated, etc)
by Mke
27 Apr 21 16:30
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Re: Stalling frequently on startup (not-responding)

To update my last post, PSU stopped responding at some point in the last hour, after verifying for 3 or 4 hours, so I killed it. The next start was stuck on verification, so I killed that after a couple of minutes. The next attempt still ran the 'verification' processes but only for a few seconds, o...
by Mke
27 Apr 21 13:08
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Re: Stalling frequently on startup (not-responding)

Thanks Hert. I've run that, restarted and had '0' returned from running the first script. However it seems not to have resolved the issue - the two 'verification' processes are still running on startup. On the first restart they both stopped after a couple of seconds. On the second the first verific...
by Mke
26 Apr 21 21:12
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Re: Stalling frequently on startup (not-responding)

Actually, the result of the script isn't necessarily 4. I just ran it before closing PSU and it returned 11. On reopening PSU it then returned 4 again. Not sure if that's expected?
by Mke
26 Apr 21 16:30
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Re: Stalling frequently on startup (not-responding)

Sorry Hert, I've been tied up for the last few weeks. The result of the script is 4 (though PSU hung after displaying the result). I also have an update. Since Build 3667 the problem has been very much reduced, thanks. I've been keeping a tally and since then, out of 22 sessions, only 4 have stalled...
by Mke
25 Apr 21 22:40
Forum: Photo Supreme
Topic: Cascade from this Version to the Version Set
Replies: 11
Views: 810

Re: Cascade from this Version to the Version Set

FWIW, I fully catalog my RAW files before creating JPGs, so that they end up with all the metadata included...
by Mke
26 Mar 21 11:18
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Re: Stalling frequently on startup (not-responding)

As the services running more-or-less coincided with V6 - I couldn't swear that it was at exactly the same time - I had assumed that it was a new function. When it starts without hanging it still runs those two services, but only for a couple of seconds while the interface settles. I've tried leaving...
by Mke
25 Mar 21 17:44
Forum: Photo Supreme
Topic: Stalling frequently on startup (not-responding)
Replies: 9
Views: 808

Stalling frequently on startup (not-responding)

Over the past weeks / since V6 I have found that PSU is frequently failing to start correctly - becoming non-responsive - something that was previously a rare occurrence. It starts up with the following processes active . StallOnStartup .png . Stalls normally occur within a couple of seconds with th...
by Mke
25 Mar 21 17:01
Forum: Photo Supreme
Topic: Backspace vs Esc
Replies: 6
Views: 761

Re: Backspace vs Esc

ESC is normally working fine for me. Yesterday, for the first time, I had to use backspace after ESC failed to work. No obvious reason...
by Mke
17 Mar 21 17:16
Forum: Photo Supreme
Topic: Cloud Vision API error
Replies: 5
Views: 1301

Re: Cloud Vision API error

I just had a similar experience. Strangely, the cursor seemed to be at least partially active in two places at once, which might point to a cause? Specifically: 1) If I typed in the the top-right search bar, my typing didn't appear, but the Cloud Vision warning popped up when I hit the return key. I...